לאינדקס אתרי הצלילה | לעמוד הבית | לקבלת עדכונים מהבלוג במייל שלכם | ליצירת קשר
האוניברסיטה
<<< לכניסה למפת אתרי הצלילה באילת >>>
כללי: הצלילה באוניברסיטה היא צלילה רדודה בריף טבעי העשיר באלמוגי אבן ואלמוגים רכים, שביניהם פזורים מתקני מחקר רבים של המכון הבינאוניברסיטאי למדעי הים, הידוע גם בשם "המעבדה הימית", או "האוניברסיטה". חלק ממתקני המחקר הם כלובים, אמצעי מדידה, מצעים מלאכותיים להתיישבות, או סתם חלקי פסולת שנשארו במים, אבל הפכו בינתיים לשונית צבעונית ותוססת.
אישי: משך תקופה זו היתה ממש "החצר האחורית" שלי, כמו גם של שאר חוקרי ותלמידי המעבדה הימית. צלילה בשונית של האוניברסיטה, לעד תזכיר לי פריסת גלגלות למדידת התיישבות אלמוגים, או חיתוך מקטעי ספוגים וסימון הספוג הקטוע בתגית ממוספרת. אבל עוד לפני שלמדתי ביולוגיה ימית, היתה האוניברסיטה האתר הראשון (וכמעט היחיד) שבו חזיתי בתמנונים מזדווגים, האקט כולו, מהמשחק המקדים ועד הקתרזיס המרגש שבסוף. ואני חושב שגם היום זה מקום מצוין לראות תמנונים באילת, בשעות הערב או בצלילת לילה.
עובדות ומנהלות: עומק מירבי מומלץ לצלילה – 15-16 מ', עיקר הצלילה רדוד מזה.
כמובן שהחוף של האוניברסיטה סגור ותחום על ידי מתקני המכון הבינאוניברסיטאי, וההגעה מצפון סגורה על ידי מתחם המצפה התת-ימי. אבל מדרום, מכיוון חוף המגדלור, הגישה נוחה וקלה, ובצלילה איטית ורגועה (גם אם לא קצרה) אפשר בהחלט לראות את כל מה שיש לאוניברסיטה להציע.
חשוב להקפיד לא לגעת במתקנים ולא להפריע לצוללי מחקר, יש שם מתקני מחקר רב-שנתיים שהושקעו בהם מאמצים רבים וזמן יקר של תלמידים ואנשי מחקר, וחבל להזיק להם.
למי מומלצת: לכל צולל, במיוחד לצוללים שמחפשים צלילה רגועה ובטוחה, עם הסייג היחיד שמכיוון שהחוף של האוניברסיטה הוא פרטי וסגור והיציאה מהמים בו אסורה, חשוב לוודא שאתם בכושר טוב מספיק לחזור לנקודת הכניסה למים בחוף המגדלור, ומסוגלים לניווט הפשוט הזה.
ספרות רלוונטית:
– מתחת למים – 44 אתרי צלילה בישראל
– מגזין צלילה, גיליון 42
– מגזין ים, גיליון 94
מידע רלוונטי ברשת:
– שמורת האלמוגים – "ראס מוחמד של הצפון" (כתבה שלי מתוך מגזין "צלילה")
– באתר של אקווה ספורט
מועדוני צלילה: מועדוני צלילה באילת.